Hoe verloopt een traject

Intake

Voordat je met de training start leg ik uit wat neurofeedback is, hoe de sessies verlopen en wat je ervan mag verwachten. De eerste sessie duurt inclusief intake circa 60 minuten. De vervolgsessies circa 45 minuten. In overleg bepalen we hoeveel en hoe frequent je de sessies wil volgen.

Hoe meer en hoe frequenter je de sessies doet, hoe sneller de effecten merkbaar worden. Ik stel geen diagnose al ben ik wel geïnteresseerd in je verhaal.

Sessie

De sensoren worden aangesloten op je hoofd. Je zit in een comfortabele stoel en luistert ruim een half uur naar rustige muziek. Terwijl je ontspannen zit, zijn je hersenen aan het werk. Korte onderbrekingen in het geluid geven je hersenen de feedback die nodig is om je brein beter in balans te brengen. Je hoeft niet te praten, nergens aan te denken, alleen luisteren naar de muziek.

Effect

Doordat met de neurofeedback getraind wordt op een breed spectrum van hersenfrequenties is het effect op veel gebieden merkbaar. De wisselwerking tussen lichaam en geest wordt verbeterd. De “ruis” uit je hoofd verdwijnt waardoor je je beter kunt focussen op zaken zoals je werk, persoonlijke ontwikkeling, studie, sporttrainingen of je sportprestaties. Je voelt je energieker, zelfverzekerder en ervaart meer innerlijke rust. De veranderingen zijn vaak heel subtiel en wennen snel. 

 

NeurOptimal® Neurofeedback draagt bij aan:

 

 • Bevorderen van gezonde nachtrust
 • Verbetering van het geheugen
 • Betere en langere concentratie/focus
 • Minder stress, meer rust
 • Emotioneel meer in balans
 • Problemen makkelijker hanteren
 • Je minder angstig en onzeker voelen
 • Meer zelfvertrouwen in sociale situaties
 • Makkelijker kunnen ontspannen
 • Minder pijn/andere beleving van pijn
 • Creativiteit neemt toe

 

 

Neurofeedback helpt je flexibeler en krachtiger in het leven te staan.

Aantal

Cliënten ervaren na 10-25 sessies duidelijk waarneembare veranderingen. De eerste effecten, zoals meer rust, ontspanning, helderder denken en beter slapen, kunnen al optreden na een paar sessies. Hoe frequenter je de sessies doet, hoe sneller de effecten merkbaar zijn. Wil je na een intensieve training van wekelijkse sessies het effect langer vast houden, dan is het aan te bevelen om regelmatig een sessie te blijven doen. De frequentie hiervan bepaal je zelf en kan bijvoorbeeld één keer per maand of per twee/drie maanden zijn.

Note

NeurOptimal® is een training, geen behandeling. Het heeft geen knoppen voor recepten waarop gedrukt kan worden. Het enige wat het doet is informatie geven aan de hersenen over wat ze doen en ervoor zorgen dat ze zelf beter beslissingen kunnen nemen. Niemand kan voorspellen welke verandering iemand ondergaat, hoe groot die verandering zal zijn of wanneer het optreedt.