Overig aanbod

Hieronder vind je het overig aanbod wat HelderBrein biedt. Bijvoorbeeld Biofeedback of de Health check. Voor de tarieven check de tarieven pagina.

Houd deze webpagina in de gaten want binnenkort wordt deze uitgebreid met de EMB bloedtest, Iriscopie, Orthomoleculair Advies en Kruidengeneeskunde.

Ook bied ik paddenstoelenextracten aan in de vorm van tincturen. Kijk in mijn webshop naar het aanbod.

Wanneer je hier vragen over hebt, neem gerust contact met mij op!

Biofeedback

Biofeedback is een techniek waarmee je inzicht kan krijgen in je lichaamsfuncties en deze kan leren beheersen. Hierbij gebruiken we elektronische sensoren om fysiologische processen zoals hartslag, spierspanning en huidtemperatuur te monitoren en daar feedback op te geven.

Door je bewust te worden van deze processen kan je leren deze te reguleren, wat leidt tot verbeteringen in de fysieke en mentale gezondheid. 

Biofeedback kan effectief zijn bij het beheersen van stress en spanning te verminderen. Door realtime feedback te geven over je fysiologische reacties op stressoren, kan biofeedback helpen het verband tussen je gedachten, emoties en fysieke reacties te herkennen. Dit bewustzijn helpt meer controle te krijgen over jouw fysiologie en daardoor effectiever met stress en spanning om te gaan.

Over het geheel genomen is biofeedback een krachtig hulpmiddel voor zelfregulering en kan het worden gebruikt om de lichamelijke en geestelijke gezondheid op verschillende manieren te verbeteren.

Meestal beheers je de techniek na 1 sessie. Soms is het fijn om een paar sessies af te nemen. Ook een onderhoudssessie na een bepaalde periode kan handig zijn. Samen kijken we wat jij prettig vindt.

Voor nog meer informatie over biofeedback verwijs ik je graag naar Biofeedback Vereniging Nederland.

Health check

De Biofield Body Scan is een geavanceerd apparaat wat een analyse maakt van de conditie van verschillende onderdelen van het menselijk lichaam door middel van meting van de resonantie. Het meten duurt max. 2 minuten. De meting geeft aan in hoeverre er een afwijking is t.o.v. de norm en laat snel en eenvoudig zien wat de aandachtsgebieden zijn van de betreffende persoon.

Je ontvangt een overzicht van vitamines, sporenelementen, Co-enzymen en vetzuren waar de Body Scan een tekort meet t.o.v. de norm voor iemand van hetzelfde geslacht en leeftijd. Zo is het gemakkelijk en overzichtelijk voor je om deze aan te vullen met supplementen en/of voedingsmiddelen. Op het overzicht staat wat je beter kunt doen of laten en welke voedingsmiddelen je het beste tot je kunt nemen of juist vermijden. Let op, de uitkomst van de scan is geen diagnose maar een ondersteuning.

Bij de volgende meting maken we een vergelijk, zodat je kunt zien of de gemeten waarden zijn gestegen of gezakt t.o.v. de vorige meting. Zo kun je ervoor zorgen dat je in een optimale gezondheid verkeert.

Als aanvulling kan ik een kruidengeneeskundig advies geven waarbij ik recepten en supplementen aanbeveel die specifiek aansluiten bij jouw tekorten. Ik maak daarbij ook gebruik van de eetbare natuur en zal aangeven welke kruiden/planten je waar kunt vinden zodat je deze eventueel zelf kunt plukken en bereiden in een gerecht of als supplement. Ook geef ik advies op basis van Mycotherapie. Dat houdt in dat ik paddenstoelen supplementen of tincturen adviseer gericht op jouw tekorten en/of klachten. 

Heb je vragen? Neem contact met mij op.