Resultaten
Wat is de stand van de wetenschap als het om Neurofeedback gaat? Daar zien we een divers beeld. Voornamelijk in de VS zijn er onderzoeken geweest naar de effectiviteit van Neurofeedback (bron: AAPB). Voor de toepassing bij ADHD is het meeste onderzoek gedaan. In het Tijdschrift voor Neuropsychologie verscheen in 2018 een artikel met de conclusie dat Neurofeedback ‘bij ADHD als een effectief behandelingsalternatief kan worden beschouwd met gunstige langetermijneffecten’.
Naast de positieve onderzoeken, zijn er ook onderzoeken waaruit weinig tot geen effect blijkt. Dat maakt het lastig te beoordelen hoe effectief Neurofeedback in werkelijkheid is.
Het gaat zodoende hoofdzakelijk om uw persoonlijke ervaring. Hiernaast vind je een opsomming van resultaten/effecten van Neurofeedback aangereikt door cliënten die minimaal 5 trainingen hebben ondergaan.
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat naast de Neurofeedback trainingen ook veranderingen in de manier van leven aangebracht wordt. Neurofeedback is niet altijd alleen de oplossing. Een aanvullende therapie of gesprekken wordt hierbij geadviseerd.

Over het algemeen kan er gezegd worden dat Neurofeedback een gezondere levensstijl en slaapgewoonte bevordert. Ook kan stress beter gemanaged worden. Dit zorgt ervoor dat symptomen (klachten) verminderen of verdwijnen.
Wanneer blijkt dat d.m.v. Neurofeedback geen veranderingen door jezelf worden waargenomen zullen we stoppen met de trainingen en dus niet uitzichtloos doortrainen. Eventueel kunnen wij samen op zoek naar hulp waar u meer baat bij heeft.