Muse huren

 

De Muse headband is een hulpmiddel dat door het meten van hersenactiviteit er voor kan zorgen dat je beter gaat mediteren.

 

Met de hoofdbanden van Muse kun je nu vanuit het comfort van je eigen huis profiteren van de kracht van EEG-technologie. Het apparaat is voorzien van droge sensortechnologie en geavanceerde digitale signaalverwerking die het gemakkelijker dan ooit maakt om je hersenactiviteit te volgen en inzicht te krijgen in je algehele mentale toestand.

 

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mindfulness en meditatie een positief effect hebben op je brein. Je leert om beter om te gaan met stress, afleiding, gedachten en emoties. Ook helpt het enorm bij ontspannen. 

Op de lange termijn zijn de effecten nog groter. De dichtheid van de grijze stof in de hersenen wordt groter en de uitdunning van de grijze stof in de prefrontale cortex wordt verminderd. Dit betekent eigenlijk dat de veroudering van het brein wordt tegengegaan. Na je 25ste gaat de dichtheid van de grijze stof namelijk achteruit, waardoor je na verloop van tijd cognitief minder snel wordt. Verder vertoond de amygdala als gevolg van meditatie minder activiteit (verhoogde activiteit is geassocieerd met stress en angst). Tot slot wordt de weerstand van de mensen die de oefeningen doen beter. Kortom, het brein en lichaam worden sterker en gezonder.

 

Dagelijks mediteren loont dus echt, de Muse headband helpt je daarbij en geeft je inzicht in hoe goed je daadwerkelijk aan het mediteren bent. Muse geeft je namelijk realtime audiovisuele feedback zodat jij beter je aandacht leert te richten en afleidingen te negeren. Je gebruikt de Muse headband in combinatie met een app op je smartphone. Terwijl jij bijvoorbeeld een 'focus op je ademhaling' oefening doet, kijkt Muse naar je hersenactiviteit om te bepalen hoe kalm en geconcentreerd je bent. Hierdoor krijg je directe feedback op je meditatiesessie in de vorm van geluiden van de wind of regen. Wanneer je kalm en geconcentreerd bent zal de wind rustig waaien of helemaal gaan liggen, maar zodra je hersenen actiever worden, waait de wind ook harder.

 

Muse werkt voornamelijk met twee belangrijke hersengolven: alfa en beta. Alfagolven zijn prominent aanwezig wanneer je ontspannen bent en je ogen hebt gesloten. Betagolven zie je zodra mensen actief nadenken. Hoe sterker de alfagolven, des te kalmer jij bent.

 

Wil je meer informatie neem dan telefonisch of via mail contact met me op, of neem een kijkje op de website van: https://choosemuse.com/